湘南自然薯栽培その3

 
2023/04/15 9:24:07|サツマイモ
4/3サツマイモの芽出し仕込み/Seedling of sweet potatos
厳寒の冬を生き延びたサツマイモ(自宅の暖房ルーム隅にて保存)を発泡スチロール箱に種類ごとに芽出しの仕込みを実施しました。無事に芽が出て欲しいと思います。
Sweet potatoes that survived the cold winter (stored in the corner of the heating room at home) were placed in Styrofoam boxes for each type of sprout. Look forward to see their sprout.







2023/03/26 16:46:42|自然薯
3/23業務用冷蔵庫が自然薯で満杯/Commercial refrigerator is full of Japanese yam
3/20を最後に自然薯の収穫が終了しました。その後、カット薯に加工したりして冷蔵自然薯を整理しました。棚には収容できなく中央のスペースにも発泡スチロール箱に入れて冷蔵保存しています。まさに満杯の状態です。
The harvest of Japanese yam has ended at the end of 3/20. After that, sorted out the refrigerated yam by processing it into cut yam. Put it in a styrofoam box in the central space and refrigerate it because it cannot be stored on the shelf. It's just full.







2023/03/26 16:33:51|その他
3/19  湘南乃海-高田川新聞 /Shonanoumi- his stable,Takadagawa,newspaper
大磯の友人Yさんを通じて湘南乃海の祖父母の魚滝さんから2月の高田川新聞を頂きました。湘南乃海関の新十両での12勝3敗は立派な成績が報道されています。
Through my friend Ysan in Oiso, Ireceived the February Takadagawa Newspaper from Shonan no Umi's grandparents , Uotaki.the fishmonger.
His performanc of  12 wins and 3 losses in the new jūryō are reportedly impressive.







2023/03/26 16:23:42|その他栽培
3/18極早生の玉葱一部収穫/Partially harvested very early onions
極早生の玉葱を4個だけ収穫しました。そろそろ食べ頃です。2週間後の次回のEFCではたくさんの収穫できると思います。
Harvested only 4 very early onions. It's time to eat. Will be able to harvest a lot at the next EFC in two weeks.







2023/03/26 16:15:44|その他
3/15自然薯の収穫終盤/Final stage of Japanese yams
第四圃場の6畦目の自然薯約100本の収穫を実施しました。約50kgの収穫です。掘り上げた薯は、日干しして、泥を取り除き、ビニール袋に入れてから業務用冷蔵庫に保存します。この作業は3月20日まで続く予定です。
About 100 Japanese yam were harvested on the 6th row of the 4th field. The yield is about 50 kg. The dug up yam is dried in the sun to remove dirt, placed in a plastic bag and stored in a commercial refrigerator. This work will continue until March 20th.